Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /home/simena/domains/simena.nl/public_html/profiel_more_bz.php on line 302
BEDRIJFSPROFIEL


John Gieles
Directeur

Calictus Europe is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in zelfreinigende vijver- en zwembadfilters en gesitueerd in Venray Limburg. John Gieles is de eigenaar. Hij is een afgestudeerd psycholoog en begon in de jaren 80 met het kopen en verkopen van Koi.

John was één van de grondleggers van de Duitse en de Nederlandse Koi Vereniging. De Nederlandse vereniging organiseert jaarlijks in augustus de grootste koishow ter wereld in de Kasteeltuinen in Arcen. Hij publiceerde artikelen en gaf lezingen over het houden van koi in Duitse, Engelse en Amerikaanse tijdschriften. Voor de selectie van Koi bezocht John Japan ongeveer 30 keer. Gedurende zijn 35 jaar ervaring in het gezond houden van water en vissen, merkte hij dat er niet veel ontwikkelingen waren op het gebied van vijverfilters en dat het schoonmaken van de bestaande filters veel te bewerkelijk was.

Daarom besloot John een eigen systeem te ontwikkelen. Dat systeem moest gebaseerd zijn op wetenschappelijke uitgangspunten en ook getest worden door een wetenschappelijk instituut. Een filter dat het leven een stuk aangenamer moest maken, omdat het door de gebruiker niet meer schoongemaakt hoeft te worden. Zo ontstond Calictus: een 100% zelfreinigend filter voor velerlei toepassingen. Calictus komt uit het Grieks en betekent: de schone, de zuivere. Vanwege zijn unieke werking is Calictus natuurlijk gepatenteerd.