Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /home/simena/domains/simena.nl/public_html/profiel_more_bz.php on line 302
BEDRIJFSPROFIEL


Maarten Reintjes
Directeur

Interimmanagement

Of u nu tevreden bent of niet met de interne organisatie, er zijn slechts twee mogelijkheden hoe om te gaan met een omgeving die permanent in beweging is: ageren en sturen, of reageren en volgen.

Het is echter moeilijk om in het woud van veranderingsvraagstukken de belangrijkste alternatieven in beeld te krijgen, laat staan de best oplossing te kiezen.
Voor de vraagstukken waar u advies over wenst of de tijd ontbreekt om zelf de problematiek te determineren kan Reintjes Management Support u op maat van dienst zijn.


Reintjes Management Support deelt graag haar kennis en ervaring met u en brengt desgewenst ook de theorie in praktijk. Wij helpen u controle te houden over uw omgeving en staan met u aan het stuur. Wij spreken niet over producten, wij ontdekken bewegingen en trends en kneden deze naar vormen die passen binnen uw ondernemingsfilosofie. Het herkennen van kansen en bedreigingen, sterkten en zwakten, maar ook de mensen binnen en rondom uw organisatie zijn essentiële factoren om het niveau te bereiken dat u en wij nastreven. En door onze hands-on mentaliteit voeren we onze adviezen graag voor u uit.

Management support

Uw bedrijf bevindt zich in een dynamische en turbulente wereld. Voortdurend worden er andere eisen aan uw organisatie gesteld. Dit heeft natuurlijk zijn weerslag op de (logistieke) processen in de organisatie en leidt tot organisatorische en personele consequenties. Ongetwijfeld herkent u een aantal van volgende situaties:

  • Overbruggen van een periode omdat een leidinggevende functionaris langdurig afwezig is.
  • Projecten die blijven liggen door capaciteitstekorten.
  • Een vacature blijft lange tijd onvervuld.
  • Tijdelijke behoefte aan specialistische kennis.
  • Bevindingen na een consultancy opdracht moeten worden overgedragen aan een deskundige die gewend is eindverantwoording te dragen voor het veranderingstraject.
  • Overbruggen van een oude naar een nieuwe situatie.


In deze situaties kan het inzetten van een interim manager en/of project-manager een effectief instrument zijn.
Daarnaast is het doorvoeren van fundamentele veranderingen binnen een organisatie het werkterrein van de interim manager. Een ervaren interim managers is bij uitstek geschikt om complexe management- en organisatie-vraagstukken binnen een organisatie te analyseren en op te lossen.
Het feit dat een interim manager geen verleden en geen toekomst heeft binnen de organisatie waar hij of zij een duidelijk geformuleerde opdracht vervult en het feit dat hij of zij over een zeer groot referentie- en kenniskader beschikt, maakt een interim manager bij uitstek geschikt om veranderingen door te voeren.